DU 20/12/09

Teniem la intenció de seguir cap al nord del tot, però vista la costa, preferim passar per una carretera no enfaltada de 30 km que travessa el Coromandel range. Molt agradable, i maco, com sempre. Varietat d’ocells i àguiles, però en realitat n’hi ha a tot arreu.
Arribem a la costa est. Fa un dia de platja total, cap núvol al cel. Però per nosaltres l’aigua és massa freda, així que anem sols a veure les platges. Cook beach, molt maca, però amb cases. Anem al final de la platja i hi trobem un racó molt agradable amb l’aigua més calmada, sembla una piscina, és una entrada de mar i per tant tenim arbres a l’altra banda que surten de l’aigua. Anem a cathedral cove. Una caminada de 45 minuts anar i 45 tornar per un camí de ronda guapíssim que arriba a indrets maquíssims però massa turístic. Ha perdut molt d’encant el fet de veure que aquí, si hi vas, segur que trobarás molts turistes. És on n’hem vist més, i per tant, el primer lloc on m’he trobat catalans.
Em recorda molt a les calanques de Marsella. Roca blanca sobre el mar, petites cales ben fotogèniques i amb un paissatge típicament suís al darrera. És força curiós.
Anem a la platja de Hahei a fer picnic (ens ha agradat molt també aquesta platja, llarga, blanca i ones inmenses). Però ens ve de gust banyar-nos i a prop tenim la Hot water beach on si fas un forat surt aigua calenta.
La platja és altre cop guapíssima però finalment sols hi fem la siesta. Lo dels forats és sols en un punt concret i està petat de gent. Així que sols ho anem a veure.
Carretera a vall i entrem a dos poblets pijos per dormir al costat de l’aigua. Al segon, Whatana en trobem un.