DL 11/01/10

Els tres a la van i cap a la Golden Bay, una costa que diuen que és espectacular (aquí sí que s’han passat amb el marketing), no n’hi ha per tant.
Bé, primer ens parem a Marahau per reservar tot el material i els caiacs per fer el track demà o demà passat. Volem fer 2 dies de caiac i un per tornar caminant. No s’espera massa bon temps i no sabem què fer. Però ens donen flexibilitat, no hi ha lloc al camping típic per arribar la primera nit però si dormim a un altre més lluny hi ha més disponibilitat. Doncs decidim això i així ja no cal reservar, segons el temps decidirem. Seguim cap a Takaka, pujem a una parella americana que fan autostop i ens parlen d’un bon lloc per escalar. Passant per un port de muntanya guapíssim, molt alt i amb bons punts de bona vista, arribem a Takaka, deixem els passatgers i anem a inspeccionar les parets del riu on s’escala. Molt maco però plovisca i passem. Seguim cap a la Golden bay, surt el sol, hi dinem i cap al cape farawell. Molt curiós, kms i kms de platja sense aigua (per la marea) amb una filera d’arbres ben alts i final que desapareix. És una franja de dunes i pocs metres d’amplada. Però tornen a venir núvols i estem massa lluny. Tornem i anem al punt d’informació, que està elevat i disposa d’un telescopi per observar les aus (cignes negres, gavines de 2 o 3 tipus diferents, i altres que habiten en aquesta reserva natural.
Doncs com que aquí no és massa hòspit per dormir, tirem enrera aturant-nos per veure el que la guia diu que és l’aigua de font natural més clara del món, Waikoropupu springs. I això, no ho podré saber mai perquè no les podré veure totes però realment sí que és clara de veritat!! Guapíssim, veure les fonts que surten del fons d’això que és com una piscina amb fons de riu, ben claret i extranyament baluet ens fa venir moltes ganes d’entrar-hi però diuen que és un lloc sagrat pels maoris i per això està prohibit. Llàstima. També diuen que surten 14 mil litres d’aigua per segon!!! Increíble, la més gran de NZ. Tornem a Marahau, i busquem un lloc davant del mar. Molt difícil, prohibit passar la nit així que sols hi sopem i fem la motxil.la per demà. Aquesta nit, la dormim a l’interior.